Nyheter från Svenska Bågskytteförbundet

Nyheterna nedan kommer från Svenska Bågskytteförbundet. På deras hemsida www.bagskytte.se hittar ni all möjlig information om idrotten bågskytte.

Nyheter SBF Nyheter

 • Tavel-SM recurve, longbow och traditional
  på 2024-07-21

  Tavel-SM för recurve, longbow och traditional är nu över. Det blev en väldigt varm och solig helg i Skara. Skara Bågskytteklubb, som gjorde premiär som arrangör, kämpade på bra i värmen och tävlingen fortgick utan avbrott. Med hjälp av både distrikt och förbund blev det ett lyckat arrangemang och det råder inga tvivel om att SM 2026 kan bli en succé.

 • Tavel-SM i Skara 2024
  på 2024-07-19

  Till helgen är det dags för det första SM:et i tavla som i år avgörs i Skara. Det är Recurve, Långbåge och Traditional som gör upp. Compound och Barebow har en vecka till att träna innan deras SM avgörs. Cirka 100 skyttar är på plats och tävlar. Skara Bågskytteklubb gör sitt första SM, ett SM som blir uppvärmning inför 2026 där de håller samtliga klasser.

 • JSM- en succé
  på 2024-07-15

  På tre av Sveriges bästa bågskytteanläggningar genomfördes årets JSM, 3d, fält och tavla, hos Borås, Gothia respektive Lindome. Mycket fina arrangemang med mycket glada och nöjda ungdomar. Antalet startande ökar även detta år vilket är glädjande.

 • JSM 2024
  på 2024-07-12

  Det är äntligen dags för JSM 2024. Tre grenar skall avgöras, 3D som avgörs idag, fält som skjuts på lördag och tavla som avslutar helgen på söndag. Omkring 100 bågskyttar tar sig till Göteborgsområdet för att delta på alla eller någon av dagarna.

 • Laget uttaget till Fält-VM
  på 2024-07-09

  Medan juniorlandslaget skjuter JEM i Rumänien har det i dagarna fattats beslut om den slutgiltiga truppen till Fält-VM som i år avgörs i Lac La Biche, Kanada. Efter en vår och sommar fylld av uttagningstävlingar är laguppställning klar. De uttagna har uppvisat fin poängnivå och är redo för VM.

 • European Youth Championships 2024
  på 2024-07-08

  Igår flög den svenska juniorlandslagstruppen till Rumänien för att skjuta JEM. Fem dundertaggade skyttar ihop med två förbundskaptener ska tävla mot 360 andra skyttar om de åtravärda EM-titlarna. Tävlingen avgörs i Ploiesti, Rumänien där vädret förväntas nå upp mot 40 grader i veckan. Så det är inte bara tufft motstånd som väntar vår skyttar utan även vädret gör sitt. Något som flera av dem redan ställts inför tidigare.

 • NUM-individuellt
  på 2024-07-06

  Sveriges unga bågskyttar hade fina framgångar på årets NUM i ODense, Danmark.

 • Laget till 3D-VM är uttaget!
  på 2024-07-05

  I höst är det dags för 3D-VM i Mokrice, Slovenien. Det har varit ett intensivt år med med flera uttagningstävlingar. Det finns flera skyttar som klarat kvalgränserna men nu är äntligen laget klart. 12 skyttar är uttagna att representera Sverige. Det innebär också att vi har fulla lag i både herr- och damklass.

 • NUM
  på 2024-06-30

  Nu är första deltagarlistan ute till Nordiska ungdomsmästerskapen. Otroligt kul att se att så många skyttar är anmälda!